Over BeweegWel

Ik leerde luisteren naar mijn lichaam

ijdens mijn jarenlange werkzaamheden als osteopaat/kinesist werd ik dagelijks geconfronteerd met chronische pijnpatiënten en  de impact van die chronische pijn, vermoeidheid en spanning op bewegen en het creëren bewegingsangst.

Ook zelf ervaar ik al een 10-tal jaren de impact van vermoeidheid, spier- en gewrichtspijnen na een heftige griep. Sindsdien heb ik een hele zoektocht afgelegd naar enerzijds acceptatie van het feit dat ik een lichaam heb van voor de griep en na de griep,  en anderzijds naar de juiste beweegvormen en belasting voor mijn lichaam, zonder hiervoor afgestraft te worden. Daar waar ik nooit overwogen heb om te stoppen met bewegen heb ik met scha en schande ondervonden dat belasting en belastbaarheid op elkaar afgestemd moeten worden. Ook heb ik moeten leren luisteren naar de taal van mijn lichaam. Aangezien  mijn hoofd veel meer wilde dan mijn lichaam was dit uiteraard een harde les. Maar uiteindelijk heeft je lichaam altijd het laatste woord, hoe hard het hoofd ook roept. Het is in eerste instantie een frustrerende, confronterende maar uiteindelijk een boeiende zoektocht geweest. Een zoektocht die mij ook wel dichter bij de problematiek van mijn patiënten gebracht heeft. Een zoektocht die mijn empathisch vermogen ten aanzien van pijnpatiënten verrijkt heeft.

Een queeste waarbij ik vele therapeutische beweegvormen samengevoegd heb tot en geheel van beweegvormen om het lichaam en geest te herstellen, resetten, versterken en versoepelen op basis van persoonlijke ervaring en de ervaringen en feedback van patiënten.

Beweeg Wel gaat over het doorbreken van een verlammende spiraal van vastgeroeste bewegingspatronen en vastgeroeste denkpatronen over bewegen die jou beperken in jouw actieve leven. Beweeg Wel helpt jou ervaren dat bewegen jou helpt te groeien naar een  een actievere levensstijl.

Beweeg Wel gaat over grenzen aanvoelen, respecteren, lichaamsbesef, houdingsbesef, ademhaling, de juiste mindset … en bewegingsfun!!!!!

Opnieuw vertrouwen in jouw mogelijkheden

Sinds ik deze beweegvormen ook aanbied aan mijn patiënten merk ik ook dat de patiënten gaandeweg terug vertrouwen krijgen in de mogelijkheden van hun lichaam, dat ze genieten van de beweegsessie, de weldaad er van ervaren en met goede moed huiswaarts vertrekken om thuis de bewegingen verder te zetten. Bij aanvang van de therapie gaat dit nog enigszins wel, maar naarmate de tijd vordert (en de klachten dikwijls minder prominent aanwezig zijn) verwaterd het zelfstandig bewegen. Dikwijls zeggen ze al gekscherend “ik neem je mee naar huis” om deze beweegsessie ook thuis verder te zetten.

En laat nu deze uitspraken de trigger zijn geweest tot het oprichten van BeweegWel.

Via Beweeg Wel neem  je me mee naar huis. Ik leid je thuis, met veel plezier, doorheen je beweegmomenten. Je hoeft het niet meer alleen te doen!

Neem controle over je eigen gezondheid en genees jezelf zo goed als kan.

Beweeg Wel leert je niet hoe je moet bewegen, maar hoe je wél kan bewegen met jouw lichaam, jouw mogelijkheden en dit in jouw eigen vertrouwde omgeving op een door jouw gekozen tijdstip.

Beweeg Wel leert je dat bewegen, ondanks alles (of dankzij alles?) gewoon fun kan zijn.

Enjoy!

 

Liesbeth Leurs - BeweegWel

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Nulla porttitor accumsa.

– Pogba Belkins

Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat.

– Jontray Arnold

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Donec sollicitudin molestie malesuada.

– Hironaka Hiroe

Je titel komt hier

Een boom groeit niet door aan de takken te trekken , maar door de wortels te voeden